Hrskav izvana, mekan iznutra – burek po starom istarskom receptu


Pekarski proizvodi i tradicionalni recepti, razlikuju se tek pokojom nijansom koja ipak čini veliku razliku u konačnim proizvodima koji očaraju svačije nepce. Iako ne postoje neka posebna pravila koja svi trebaju poznavati, oko jednog zaista nema debate – burek je burek! Postoji mnogo varijacija bureka, no samo jedan se podrazumijeva pod tim nazivom i sasvim smo sigurni da znate na kojeg mislimo! Upravo to je razlog da posjetite Brionku – kod nas je burek, uistinu burek (iako ćete zasigurno kušati i sve njegove ukusne varijacije koje imamo u ponudi)!

Ovaj hrskav i ukusan specijalitet, svakako se diči svojom starom istarskom recepturom. Spretne ruke Brionke, savršeno rade tanku koru koja je tako hrskava da Vas savršeno zavede prilikom prvog zalogaja, a potom Vas oduševi mekoćom mesa ili nekog drugog punjenja koje se u nijansu sjedinjuje s vanjskom korom. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti sami aromatični miris bureka koji mami i jednostavno zove na kušanje.

Iako burek potječe iz Turske, u Brionki ga možete kušati pripremljenog po starom istarskom receptu koji će Vas svakako osvojiti. Vrijedne ruke su do savršenstva dovele ovaj recept kojim stvaraju hrskave kore i skrivaju neodoljivu mekoću punjenja savršeno uravnoteženu s njezinom vanjskom ljepotom, okusom i aromama. Riječ je o uistinu ukusnom i popularnom Brionkinom specijalitetu kojemu rijetko tko može odoljeti!